BAKAN ÖZER, BURSA'DA BİLİM FESTİVALİ AÇILIŞINA KATILDI  
BAKAN ÖZER, BURSA'DA BİLİM FESTİVALİ AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN ÖZER, BURSA'DA BİLİM FESTİVALİ AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bursa'da 9. Science Expo Bilim Festivali'nin açılışına katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 9. Science Expo Bilim Festivali Açılış Töreni'nde ve Bursa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek kentteki eğitim yatırımlarına ilişkin bilgiler paylaştı. 
 
Bursa'ya kasım ayında verilen 1,1 milyar liralık ilave bütçedeki eğitim yatırımlarının hızla hayata geçirildiğini anlatan Özer, süreci başarı bir şekilde yöneten Vali Yakup Canbolat ve tüm yöneticilere teşekkür etti. Bakan Özer bugünkü ziyarette 510 milyon lira olarak öngörülen kentin 2022 yılı eğitim yatırımı bütçesine ilave yapılarak 2,2 milyar liraya çıkarıldığını belirtti.
 
Kente 10 ilkokul, 15 ortaokul ve lise ile 64 bağımsız anaokulu yapılacağını belirten Özer, kente bir sonraki gelişinde yeni açılımların yeni başarı hikâyelerinin konuşulacağına olan inancını dile getirdi. 
 
"Bir ülkenin en kalıcı sermayesi, beşerî sermayesidir." diyen Bakan Özer,  son 19 yılda beşerî sermayeye şekil veren eğitim alanında ciddi bir dönüşüm yaşandığını ifade ederek "Okul öncesi eğitimden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde vatandaşlarımızın çocuklarının eğitime erişiminin önündeki tüm engeller kaldırıldı. Okullaşma oranları, her kademede OECD ortalamalarına yaklaştırıldığı gibi başörtüsü yasağından katsayı uygulamasına kadar bir toplumsal mühendislik olan eğitim politikalarının bu ülkeye ödetmiş olduğu maliyetlerin hepsi de rehabilite edilerek yeni açılımlarla yoluna devam etti. Yani son 20 yıl, geçmişten kaynaklanan problemlerin çözüldüğü, çözülmesine ilave olarak vatandaşların çocuklarının tüm eğitim kademelerinde eğitime çok rahat bir şekilde eriştiği bir dönem oldu. Hakkı, her zaman hak sahibine teslim etmemiz gerekiyor. Çok büyük dönüşümün mimarı olan Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitime vermiş olduğu bu önemden dolayı ve her bütçede Millî Eğitim Bakanlığına en büyük payı ayırdığı için şahsım, tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz adına Bursa'dan şükranlarımı arz etmek istiyorum." dedi. 
 
Yola bilim etkinlikleri, TEKNOFEST'ler, MEB Robot Yarışması gibi yeni açılımlarla devam edeceklerini ifade eden Özer, çocukların akademik gelişimlerini desteklerken diğer taraftan teknolojik gelişmeleri sürekli takip eden ve inovatif yaklaşımlarla millî ve yerli üretimi inşa eden gençler olarak yetişmeleri için Bakanlık olarak her türlü desteği verdiklerini belirtti. 
 
2020 yılında özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesine destek verilen bilim ve sanat merkezleri sayısının 183 olduğunu, bugün bu sayının 355'e çıkarıldığını belirten Özer, "Bugün Türkiye'nin her noktasında özel yetenekli çocuklarımızın bu merkezlere erişiminin önündeki tüm engelleri kaldırdık." diye konuştu. 
 
Fikrî mülkiyet ve sınai haklar konusuna da çok önem verdiklerini söyleyen Özer, "Eğer siz katma değeri yüksek olan ürünler üretemezseniz dünyayla rekabet edebilmeniz mümkün değil. Bunun yolu fikrî mülkiyet ve sınai haklardan ve bunların ticarileşmesinden geçiyor. Özellikle temel eğitim, ortaöğretim ve BİLSEM'lerde fikrî mülkiyete öncelik veriyoruz. 3-4 yıl önce yılda 2,9 ürünün tescilini alırken 2022'de 7.200 tane ürünün tescilini aldık.  Bunların her biri, Türkiye'deki değişen dilin habercisidir. Türkiye'de yerli ve millî olan üretim ortaya çıkmaya başladı. Bursa, bu alanda gerçekten Türkiye'ye mihmandarlık yapan bir şehir... Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu yeni dili değerlendirerek gelecekte çok daha güçlü bir Türkiye olacağız." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.