BAKAN ÖZER, KATAR'DA ÖĞRETMENLER VE TÜRK VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU  
BAKAN ÖZER, KATAR'DA ÖĞRETMENLER VE TÜRK VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU

BAKAN ÖZER, KATAR'DA ÖĞRETMENLER VE TÜRK VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  Katar'da görevli öğretmen ve Türk vatandaşlarla iftar yaptı. 

Bakan Özer, eşi Nebahat Özer ve beraberindeki heyetle DOHA Büyükelçisi Mustafa Göksu tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. 
 
İftarda Katar'da görevli öğretmen ve bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Özer, burada yaptığı konuşmada dost ve kardeş ülke Katar'ı ziyaret etmekten ve iftarda bir arada bulunmaktan son derece memnuniyet duyduğunu belirterek vatandaşların ramazanını kutladı.  
 
Buradaki Türk vatandaşlarının Türkiye'nin temsilcisi olduğuna işaret eden Özer, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi,  tarihsel ve kültürel mirasının karşılıklı olarak paylaşılması, kültürler arası etkileşimin artması için yaptıkları katkılar dolayısıyla vatandaşlara teşekkür etti.
 
Bakan Özer, eğitim alanındaki iş birliklerinin artırılması için Katar'da önemli temaslarda bulunduklarını söyledi. Özer, Türkiye'nin son 20 yılda çok hızlı bir dönüşüm yaşadığını, eğitimden sanayiye ve kültüre kadar birçok alanda önemli adımların atıldığını kaydetti. Özer, Türkiye'nin dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurgulayarak "Birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye'nin çok daha güçlü hâle gelmesi için sizler de burada çalışmaya devam edeceğinize inanıyorum." dedi. 
 
Türk Okulunu ziyaret ettiğini ve oradaki öğretmenlerle bir araya geldiğini anımsatan Özer, şunları kaydetti:
"Kendileriyle gurur duyuyorum, burada büyük fedakârlıklarla çalışıyorlar. Öğretmenlerimizle Türk Okulumuzda daha iyi nasıl hizmet verilir, bunları müşahade ettik. Bu okulumuzda 9 derslikle Türk vatandaşlarına iyi eğitim vermeye imkân yok. Bu 9 derslik sayısını, 36'ya çıkaracağız. Anaokulu yok. İnşallah onu da yapacağız. Okul öncesi eğitim bizim çok önem verdiğimiz alanlardan biri. Onun için hem anaokulu kuracağız hem de buradaki ikili eğitimi ortadan kaldıracağız. Döner dönmez kaynakları göndereceğiz ve  okulumuzu mevcudun 3 katına çıkaracağız. Buradaki öğretmenlerimizin dil eğitiminden mesleki gelişimlerine kadar her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olacağız. Bakanlık olarak buna güçümüz var, inşallah önümüzdeki hafta itibarıyla bunları hayata geçirmek için gerekli adımları atacağız."
 
Göksu da Bakan Özer'e iftara teşrif ettiği için teşekkür etti. 
 
İftara Katar'da görevli öğretmenler, ülkede yaşayan vatandaşlar ile Katar Büyükelçiliği çalışanları katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.