BAKAN ÖZER, ZONGULDAK İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI  
BAKAN ÖZER, ZONGULDAK İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

BAKAN ÖZER, ZONGULDAK İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Zonguldak'ta il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Millî Eğitim Bakanlığı için çok önemli bir günde kentte bulunduğunu belirten Özer, "1960'lı yıllardan itibaren öğretmenliğe mahsus bir meslek kanunu özlemi, dün itibarıyla TBMM'de yasalaştı. Artık 60 yıllık özlem, öğretmenlere has bir meslek kanunuyla ilgili özlem de giderilmiş oldu." dedi.  

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Zonguldak'ta ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Vali Mustafa Tutulmaz tarafından karşılanan Özer, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada ikinci dönemin öğrenciler ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.
 
Öğrencilere başarılar dileyen Özer, şunları kaydetti:
 
"Bugün, Millî Eğitim Bakanlığı açısından çok önemli bir gün. 1960'lı yıllardan itibaren öğretmenliğe mahsus bir meslek kanunu özlemi, dün itibarıyla TBMM'de yasalaştı. Artık 60 yıllık özlem, öğretmenlere has bir meslek kanunuyla ilgili özlem de giderilmiş oldu. Bu sürece desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanı'mıza hem şahsım hem öğretmenler hem de Millî Eğitim Bakanlığı adına en içten şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah, bundan sonra öğretmenlerimizi her anlamda desteklemeye, her zaman yanında olduğumuz gibi yanlarında olmaya devam edeceğiz."
 
Bakan Özer, öğretmenlerin yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele günlerinin de kahramanları olduğunu vurgulayarak birinci dönemde kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime devam etmeye en büyük katkının öğretmenlerden geldiğinin anlattı.
 
Öğretmenlerin beş ay boyunca maskeyle ders anlatmaya devam ettiklerini dile getiren Özer, "Aşılanma oranları da tüm Türkiye'nin ortalamasının üzerinde olduğu gibi özellikle kıta Avrupa'sı ve diğer ülkelerdeki haftada 5 gün yüz yüze devam eden ülkelerin öğretmenlerinin aşılanma oranlarının çok üzerinde gerçekleşti. Onun için ben öğretmenlerimizi kutluyorum. Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun tüm öğretmenlerimize ve Millî Eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.
 
"Zonguldak'a vefa borcum var"
Millî Eğitim Bakanı Özer, Zonguldak'ın memleketi olduğunu ve hayatının 16 yılını bu kentte geçirdiğini hatırlattı. Zonguldak'ta yaklaşık iki dönem rektörlük yaptığının altını çizen Özer, şöyle devam etti:
 
"Çok sevdiğim bir kent. Bugün Sayın Valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız, millî eğitim müdürümüz, ilçe millî eğitim müdürlerimizle birlikte Zonguldak'taki eğitimin kalitesini nasıl artırabiliriz, hangi yatırımları yapabiliriz bunları birlikte değerlendireceğiz. İnşallah çok güzel müjdeleri sizlerle toplantı sonrasında paylaşma imkânımız olacak.
 
Hakikaten Zonguldak'a vefa borcum var. Onun için bu vesileyle Millî Eğitim Bakanlığının tüm imkânlarını, inşallah, şehrimizle paylaşma imkânımız olacak. Zonguldak'taki eğitimin kalitesinin artmasına katkılarından dolayı başta Sayın Vali'miz olmak üzere değerli milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, il millî eğitim müdürümüze ve ilçe milli eğitim müdürlerimize, tüm okul müdürlerimize çok teşekkür ediyorum."
 
Kentteki çalışmalar hakkında bilgi alan Özer, daha sonra İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.
 
"2022 yılında tamamlamak üzere 350 milyonluk bir yatırımı Zonguldak'a kazandırmış olacağız" 
Özer, Valilikte düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, toplantıda kentte gerçekleştirilen mevcut ve ihtiyaç duyulan yatırımları değerlendirdiklerini söyledi.
 
Kentte, Bakan Yardımcısı ve 5 genel müdürün ihtiyaçları yerinde görme imkânına sahip olduğuna işaret eden Özer, şöyle konuştu:
 
"Bu ziyaretimizle Zonguldak'a 350 milyon liralık bir yeni yatırımı inşallah hayata kazandırmış olacağız. Bu 350 milyonluk yatırımın 50 milyon lirası, büyük onarımlar. Genelde Zonguldak'ımızın binaları, tarihî ve eski binalar olduğu için onları bir elden geçirme, imkân ve fiziki kapasitelerini daha güçlendirmeyle ilgili yatırımlarımız olacak. Geriye kalan 300 milyonluk yatırım ise doğrudan okul öncesi, anaokulundan ilkokula, ilkokuldan ortaokula ve liseye kadar farkı alanları kapsayan yatırımlar olacak."
 
"Özel eğitim kampüsü yapacağız" 
Alaplı'ya 8 derslikli yeni anaokulu inşa edeceklerini vurgulayan Özer, Çaycuma'ya 150 kız ve 150 erkek öğrenci için 300 yatak kapasiteli TSO Fen Lisesi Pansiyonu ile 16 derslikli bir ilkokul yapacaklarını bildirdi.
 
Devrek Çaydeğirmeni'ne 12 derslikli ortaokul ve 8 derslikli anaokulu inşa edeceklerini anlatan Özer, şunları kaydetti:
 
"Yine Devrek merkeze 8 derslikli ilkokul ek binası yapacağız. Ereğli'ye özel eğitim anaokulu, özel eğitim uygulama okulu, temel eğitim, ortaokul ve lise, 3 kademede de uygulama okullarını da içerecek şekilde bir özel eğitim kampüsü yapacağız. Yine Kilimli'ye 24 derslikli bir ilkokul yapacağız. Bunların haricinde biliyorsunuz, daha önceden halk eğitim merkezi binası yapılması, aynı zamanda bilim sanat merkezi, il millî eğitim müdürlüğü ve rehberlik araştırma merkezinin yapılmasıyla ilgili ödenekler göndermiştik ama 2021 yılı içerisinde bazı proje revizyonlarından dolayı gecikmeler yaşandı. İnşallah o yatırımlarımızla birlikte 2022 yatırımlarımızı da 2022 yılında güncellenen fiyatlarla hızlı bir şekilde yapacağız. Tüm bu yatırımlara ilave olarak tüm Türkiye'de 81 ilimizde özel yetenekli öğrencilere hizmet vermek üzere bilim ve sanat merkezlerimiz var. Zonguldak'ta 2 tane bilim ve sanat merkezimiz vardı. Buna 3 tane ilave yapıyoruz, Çaycuma, Devrek ve Alaplı'ya da birer tane bilim ve sanat merkezi kuracağız. Dolayısıyla Zonguldak'taki bilim ve sanat merkezi 5'e çıkacak. Kısaca bu ziyaret vesilesiyle Zonguldak'ta eğitimin okul öncesinden, liseye kadar tüm kademelerindeki niteliği artırmayla ilgili ve 2022 yılında tamamlamak üzere 350 milyonluk bir yatırımı kazandırmış olacağız. Bu yatırmaların Zonguldak'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
 
Özer; kentteki bu yatırımların sabit kalmayacağını, 2022 yılında arsa konusunda yaşanabilecek gelişmelere göre yeni yatırımlar yapabileceklerini, uygun bir arsa bulunabilmesi hâlinde Zonguldak'a yeni bir fen lisesi binası da yapabileceklerini belirterek "Yeni yatırımlarla Zonguldak'ımızı desteklemeye, eğitim kalitesini artırmaya devam edeceğiz." dedi.
 
Toplantıya, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür ile Orta Öğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu da katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.