BAKAN ÖZER'DEN YÜZ YÜZE EĞİTİME KARARLILIKLA DEVAM MESAJI  
BAKAN ÖZER'DEN YÜZ YÜZE EĞİTİME KARARLILIKLA DEVAM MESAJI

BAKAN ÖZER'DEN YÜZ YÜZE EĞİTİME KARARLILIKLA DEVAM MESAJI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron varyantına ilişkin "Şu an için okullarımızda önlemlerimizi değiştireceğimiz, yeni önlemlere başvuracağımız herhangi bir alarm durumu söz konusu değil." dedi.  

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da Valiliği ziyaret etti, şeref defterini imzaladı. Burada gazetecilere açıklama yapan Özer, 6 Eylül'den itibaren başlayan eğitim öğretim yılının haftada 5 gün yüz yüze eğitim olarak devam ettiğini söyledi.
 
Sağlık Bakanlığı ile yürütülen sürecin yaklaşık dört buçuk aydan beri çok başarılı şekilde sürdüğünü aktaran Özer, şöyle konuştu: "Bugün itibarıyla Kovid-19 veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen sınıf sayımız, 2 bin 378. Yaklaşık 71 bin 300 okulda Kovid-19 nedeniyle kapalı hiçbir okulumuz bulunmuyor. Bu süreçteki en büyük başarımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranının çok yüksek olmasıdır. Sadece Türkiye ortalamasında değil; İngiltere, Fransa ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerde yüz yüze eğitime devam eden ülkelerdeki öğretmenlerin aşılanma oranından bizimkinin çok yüksek olması, bizim en büyük avantajımız. Bugün itibarıyla en az bir doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 93.4, en az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız ise yüzde 89,13. Hepinizin malumu olduğu üzere aşı olmayıp hastalığı geçirerek bağışıklık kazanan ve antikor oluşturan öğretmen oranımız da yüzde 5'ler civarında. Dolayısıyla en az 2 doz aşı olmuş ve bağışıklık kazanmış öğretmen oranımız şu an Türkiye'de yüzde 94'ler civarında."
 
3 doz ve 4 doz aşı olan öğretmen oranlarının her geçen gün yükseldiğine işaret eden Özer, şöyle devam etti: "3'üncü doz aşısını olan öğretmen oranımız da bugün itibarıyla yüzde 40,5. Süreç yaklaşık dört buçuk aydır Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bilim Kurulumuzla koordineli bir şekilde devam ediyor. Allah'a şükür, okullarımızda alarm verip yeni kararlar vereceğimiz bir sıkıntımız yok. Omicron dalgası hızlı bir şekilde yayılıyor, süreci yakından takip ediyoruz ama şu an için okullarımızda önlemlerimizi değiştireceğimiz, yeni önlemlere başvuracağımız herhangi bir alarm durumu söz konusu değil. Aşılama oranlarına dikkat etmemiz gerekiyor. Okullarımızda maske, mesafe ve hijyenle ilgili kurallara öncesine göre çok daha riayet ediyoruz. İnşallah, 2 hafta sonra yarıyıl tatiline gireceğiz, yarı yıl tatiline kadar süreci başarılı bir şekilde devam edecek."
 
Özer; Şanlıurfa'da eğitimin kalitesini artırmak, yatırımların nasıl zenginleştirilebileceğine dair bir dizi değerlendirme yapılacağını vurgulayarak kente bugüne kadar ciddi yatırımlar yapıldığını, bundan sonra da bunların sayısını artırmak için çalışmalara devam edileceğini sözlerine ekledi.
 
2022 yılı içerisinde Şanlıurfa'ya 73 yeni eğitim kurumu kazandırılacak
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Bakan Özer, Şanlıurfa'ya bu yıl 73 yeni eğitim kurumu kazandırılacağını ifade etti.
Şanlıurfa'nın eğitim kalitesini artırmaya yönelik değerlendirme yaptıklarını belirten Bakan Özer, Türkiye'nin en genç nüfusunun Şanlıurfa'da olduğunu ve bunun da eğitim öğretim anlamında ciddi ihtiyaç anlamına geldiğini söyledi.
 
Kente yeni eğitim kurumu kazandıracaklarını anlatan Özer, şöyle konuştu: 
"Akçakale ilçemize 3 anaokulu, 1 ilkokul, 2 ortaokul yapacağız. Eyyübiye ilçemize 12 anaokulu, 6 ilkokul yapacağız. Haliliye ilçemize 10 anaokulu, 5 ilkokul, 5 ortaokul yapacağız. Harran ilçemize 1 anaokulu 1 ortaokul yapacağız. Karaköprü ilçemize 5 anaokulu, 2 ilkokul, 3 de ortaokul yapacağız. Siverek ilçemize 3 anaokulu, 1 lise yapacağız. Suruç ilçemize 2 anaokulu ve 2 ortaokul yapacağız. Viranşehir ilçemize 3 anaokulu yapacağız. Dolayısıyla Şanlıurfa'ya 2022 yılı içerisinde mevcut yatırımlara ilave olarak 14 yeni ilkokul, 19 yeni ortaokul, 1 lise, 39 da anaokulu olmak üzere toplam 73 yeni eğitim birimini kazandırmış olacağız."
 
Kente 2021 yılında eğitim anlamında bakım tadilat gibi ciddi miktarda yatırımların yapıldığına dikkati çeken Bakan Özer, "Bugün itibarıyla Şanlıurfa'ya bir milyar liranın üzerinde yeni bir yatırımı kazandırmış oluyoruz. Bu yatırımların Şanılurfa'ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şanlıurfa'mızın çok daha fazlasına ihtiyacı var. Bunu bugün görmüş olduk." dedi.
 
Özer, Şanlıurfa'nın çok daha fazla yatırıma ihtiyaç duyduğunun farkında olduğunu ifade ederek kentin diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de Bakanlığının gereken imkânlarını kullanacaklarını aktardı.
 
Özel yetenekli öğrencilerin de bilim sanat merkezlerinde eğitim gördüğünü ifade eden Özer, kentte bulunan 5 merkeze ilave olarak 3 yeni bilim sanat merkezini daha hizmete açmayı planladıklarını dile getirdi.
 
Bakan Özer, kentteki rehberlik araştırma merkezlerinin sayısının 5 olduğuna da değinerek Akçakale ve Karaköprü'ye de birer merkez daha kuracaklarını kaydetti.
 
Kentte yapılacak yeni yatırımlar anlamında verimli bir gün geçirdiklerini bildiren Özer, katkılarından dolayı büyükşehir belediyesi ve milletvekillerine teşekkür etti.

2021 yılında yapılan üretimden öğrenciler 50 milyon, öğretmenler ise 110 milyonun üzerinde pay aldı
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında kentteki Halilurrahman Ortaokulu, Dr. Cavit Özyeğin İlk ve Ortaokulu, Şanlıurfa Fen Lisesi ve GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.
 
Özer, ziyaretlerinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin üretim kapasitesiyle Türkiye'de 2021 yılı içinde ikinci olduğunu belirtti. Özer şunları söyledi: "Biliyorsunuz bu seneki hedefimiz mesleki teknik eğitimde üretim kapasitesi olarak 1 milyar TL'lik üretim yapabilmekti ama biz bu kapasitenin çok ötesine geçtik ve 1 milyar 162 milyon TL'lik bir üretim kapasitesine ulaştık. Buradaki amacımız bir tarafta öğrencilerimizin el becerisini güçlendirmek, yaparak öğrenme kapasitelerini geliştirmek ve dolayısıyla mezun oldukları zaman istihdam edilebilirliklerini arttırmaktı. Diğer taraftan da hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimize üretime yaptıkları katkı ölçüsünde de bir katkı payı ödeyebilmekti. Bu çerçevede, 2021 yılında yapılan üretimden tüm Türkiye'deki öğrencilerimiz 50 milyon TL'nin üzerinde pay aldılar. Öğretmenlerimiz de 110 milyonun üzerinde bir pay aldılar. İnşallah 2022 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın hedef olarak koymuş olduğu 1,5 milyar TL'lik üretim kapasitesine çok kolay bir şekilde ulaşıp tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi bu üretim sürecine dâhil edebilmenin ve böylece mesleki eğitimdeki kaliteyi daha da yukarıya çıkarmanın mutluluğunu da taşıyacağız. Bu okulumuz, hakikaten Ankara Beypazarı Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden sonra üretim kapasitesiyle eğitim verdiği 8 alanın tamamında üretim yaparak Türkiye ikincisi oldu."
 
Bakan Özer, sürece katkı sunan okul idarecilerini, öğrencileri, öğretmenleri ve katkısı olan herkesi kutlayarak okulun 2022 yılında Türkiye birincisi olmasını temenni etti.
 
Kente yapmış olduğu ziyaretten sonra Şanlıurfa'daki eğitimin tüm alanlarında hızlı bir şekilde kalitenin yukarıya çıkacağına inandığını belirten Özer, tüm paydaşlarla bunun sağlanacağını söyledi.
 
"Sektör temsilcilerimiz artık 'Aradığım elamanı bulamıyorum.' sözünü kullanamayacaklar"
Bakan Özer, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda çok ciddi bir değişiklik yapıldığını hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mesleki teknik eğitime ve meslek eğitim merkezlerine devam eden tüm öğrencilerimizin her ay almış oldukları asgari ücretin 3'te 1'i kadar olan pay devlet tarafından ödenmeye, 3'üncü sınıfın sonunda kalfa olanlarında almış oldukları pay asgari ücretin 3'te 1'i değil yarısına çıkarılmasıyla ilgili çok önemli bir düzenleme oldu. 2 haftalık süreç içinde öğrenci sayısında inanılmaz bir artış oldu. İnşallah 2022 yılında mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayılarını da çok önemli derecede artırarak ülkemizin genç işsizliğinin azaltılmasında çok önemli bir ivme kazanacağımıza inanıyorum. Özellikle iş gücü piyasasındaki sektör temsilcilerimiz artık 'Aradığım elamanı bulamıyorum.' sözünü kullanamayacaklar çünkü Millî Eğitim Bakanlığı ve bu kanun değişikliğin getirmiş olduğu imkânlar böyle bir mazeret yürütülmesine meydan vermeyecek. Hızlı bir şekilde Millî Eğitim Bakanlığı olarak iş gücü piyasasının tüm ihtiyaç duymuş olduğu insan kaynağını nitelikli bir şekilde üretip iş gücü piyasamızla el ele vererek ülkemizin kalkınmasında daha güçlü, daha müreffeh bir toplum olabilmemizde Millî Eğitim Bakanlığı olarak üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmiş olacağız."
 
Bakan Özer, kentteki temasları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ü de makamında ziyaret etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.