BALIKESİR'DE DEVAM EDEN 235 MİLYONLUK EĞİTİM YATIRIMINA İLAVE YENİ YATIRIMLAR  
BALIKESİR'DE DEVAM EDEN 235 MİLYONLUK EĞİTİM YATIRIMINA İLAVE YENİ YATIRIMLAR

BALIKESİR'DE DEVAM EDEN 235 MİLYONLUK EĞİTİM YATIRIMINA İLAVE YENİ YATIRIMLAR

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Balıkesir İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Kentteki eğitim yatırımlarının gündeme alındığı toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Özer, bu yıl Balıkesir'de yaklaşık 235 milyon liralık yatırımla ilgili sürecin devam ettiğini belirtti. Özer, "Bunlar; yeni okul yapımları, güçlendirme ve yık-yap kapsamındaki yatırımlar. Değerlendirme toplantısında, acil ihtiyaçlarla ilgili ilave olarak yeni yatırımlar yapma kararı aldık." diye konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Balıkesir İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
 
Toplantıda kentteki eğitim yatırımlarını değerlendirdiklerini söyleyen Özer, Balıkesir'de bu yıl yaklaşık 235 milyon liralık yatırımın devam ettiğini belirterek "Bunlar; yeni okul yapımları, güçlendirme ve yık-yap kapsamındaki yatırımlar. Değerlendirme toplantısında, acil ihtiyaçlarla ilgili ilave olarak yeni yatırımlar yapma kararı aldık." diye konuştu.
 
Merkez Altıeylül ilçesinde, bir özel eğitim kampüsü yapacaklarına dikkati çeken Özer, şöyle devam etti: "Bu kampüsün içinde özel eğitim anaokulu, özel eğitim uygulama okulu ile 1, 2 ve 3. kademe olacak, özel eğitim meslek okulu olacak. Aynı zamanda özel eğitim öğrencilerini bekleyen velilerin nitelikli zaman geçirmelerine fırsat verecek, halk eğitimden kurs alabilmelerine imkân verecek mekânların olduğu çok donanımlı bir kampüs olacak. İnşallah, yatırım kararını hızlı bir şekilde uygulamaya geçirip en kısa süre içinde Altıeylül ilçesine kazandıracağız. Balıkesir'de özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı 3 bilim sanat merkezi var. Merkezde bir taneye daha ihtiyaç var, bir de Edremit'te ihtiyaç var. Dolayısıyla 2 tane daha yeni bilim sanat merkezi kuracağız. Balıkesir'deki bilim sanat merkezini 3'ten 5'e çıkartmış olacağız."
 
"Okul öncesi eğitime erişimi artırmaya çalışıyoruz"
Özer, merkezdeki Balıkesir Fen Lisesi'nin yeri ve binasıyla ilgili sıkıntıları da toplantıda konuştuklarını vurgulayarak "Balıkesir'in merkezine yeni bir fen lisesi binası yapacağız. O fen lisemizi artık merkeze taşıyacağız. Altıeylül ilçemizde yeni bir fen lisesi daha yapacağız. Balıkesir'deki fen lisesi sayısını, 2'ye çıkarmış olacağız. Altıeylül ilçesindeki fen lisesi için yeni bina yapmayacağız, sadece fen lisesi açılmasına izin vereceğiz." ifadesini kullandı.
 
Altıeylül ilçesine bir de rehberlik araştırma merkezi kurulacağını aktaran Özer, şöyle konuştu: "Merkez, Bandırma, Burhaniye ve Edremit'te, her birinde bir tane olmak üzere 4 özel eğitim anaokulu yapacağız. Aynı zamanda bu 4 yere anaokulu da yapacağız. Yani hem anaokulu olacak hem de özel eğitim anaokulu olacak. Millî Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesi eğitime erişimi artırmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla anaokullarını mümkün olduğu kadar şehirlerin farklı bölgelerine kurarak vatandaşların çocuklarını özel eğitim öğrencisiyse özel eğitim anaokuluna, değilse normal anaokuluna göndermeleriyle ilgili imkânlarımızı artırmaya çalışıyoruz. Balıkesir'e 8 özel eğitim anaokulu ve normal anaokulu yapmış olacağız."
 
Bakan Özer, Ayvalık'taki tarihî kız meslek lisesi binası restorasyonunun da yatırım planına alındığını,  hızlı bir şekilde tamamlanmasının ardından binanın Bilim Sanat Merkezi olarak dizayn edilerek öğrencilerin ve öğretmenlerin kütüphane, çalışma ve proje geliştirebileceği bir mekâna dönüştürüleceğini anlattı.
 
Altıeylül ilçesine 24 derslikli bir ilkokul yapılacağı bilgisini veren Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bandırma ilçemizde 24 derslikli ilkokulu, yatırım bütçesine dâhil etmiş olacağız. Daha önce yıkılan ama henüz yatırım programına alınmayan Ayvalık Sakarya Ortaokulu, Bigadiç Çağış İlkokulu, Burhaniye Pelitköy Halit Selçuk Ortaokulu, Edremit Ortaoba Eşref Kaya İlkokulu, Gönen Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Havran Mehmet Çalışır Anadolu İmam Hatip Lisesi, Manyas Salur Çok Programlı Lisesi Atölyesi, Manyas Akçaova Ortaokulu, Sındırgı Kurtuluş İlkokulu, Susurluk Şerafettin Tunalı İlk ve Ortaokulunu da yatırım programına alıyoruz. Saydığım her yatırım, ciddi maliyetleri olan yatırımlar. Bugün Balıkesir ziyaretimiz, çok verimli geçti."
 
Bundan sonra Balıkesir'de eğitimle ilgili fiziki eksikliklerin yerine eğitimin kalitesini artırabilmek için konuşmalar yapılacağına değinen Özer, "Sadece Türkiye'deki değil; dünyadaki akranlarıyla Balıkesir'deki çocukların yarışmasını, rekabet etmesini nasıl sağlayabiliriz, onlara bakacağız." dedi.
 
Özer, kentte eğitim gönüllüsü bir ekip olduğunu belirterek eğitime destek verenlere teşekkür etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.