GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİ OKULLARA TAŞINACAK  
GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİ OKULLARA TAŞINACAK

GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİ OKULLARA TAŞINACAK

"Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Okullarla Buluşuyor" projesi kapsamında güzel sanatlar lisesi öğrencilerinin yaptığı resimler çevrelerindeki okullarda sergilenecek.

"Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Okullarla Buluşuyor" projesine ilişkin bilgi veren Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  okullarda üretilen güzel ürünleri diğer okulların zenginleştirilmesi için kullanmak istediklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
 
Ahşap oyuncak üretimine geçen sene başlandığını ve üretilen oyuncakları okullarla paylaştıklarını hatırlatan Selçuk, aynı kapsamda mesleki ve teknik ortaöğretim öğrencilerinin "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında çevrelerinde bulunan 54 bin ailenin "yardım meleği" olduğunu dile getirdi.
 
Okulda kazandıkları becerilerle çevrelerinde ihtiyacı olan ailelerin ev ve kişisel bakımlarına destek olduklarını anlatan Selçuk, şöyle konuştu: "Proje kapsamında okulun bulunduğu mahallede ihtiyaç sahibi, yaşlı ve bakıma muhtaç ailelerin evlerinin ve evlerdeki eşyaların küçük bakım ve onarımlarını yaptılar, hasta ve kişisel bakıma ihtiyacı olan yaşlılara kişisel bakım hizmeti sundular. Benzer şekilde şimdi de güzel sanatlar lisesi öğrencilerimizi çevrelerinde bulunan okullarla buluşturmak, ürünlerini oralarda sergilemek ve müzik performansı ile tanıştırmak üzere 'Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Okullarla Buluşuyor' projesini başlatıyoruz. Böylece okullarımız kültür ve sanat alanında daha zengin olacak, birbirlerini besleyecekler."
 
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye genelinde 83 güzel sanatlar lisesinde 16 bin 608 öğrencinin resim ve müzik alanında eğitim aldığını, bu okullarda 2 bin 438 öğretmenin görev yaptığını aktardı.
 
Selçuk, projenin geliştirilmesinde desteklerinden dolayı Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'e teşekkür etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.