MEB, "100. YILINDA CUMHURİYET" KONULU YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ  
MEB,

MEB, "100. YILINDA CUMHURİYET" KONULU YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "100. Yılında Cumhuriyet" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

MEB Merkez Bina Başöğretmen Salonu'nda öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Cumhuriyetin 100. yılına ilişkin kutlamaların sene boyunca çeşitli etkinliklerle devam edeceğini söyledi.
 
Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir." sözlerini hatırlatan Yelkenci, bağımsızlık ve özgürlüğün aynı zamanda Türk milletinin karakteri olduğunu vurguladı. Ülke topraklarının, tahmin edilemeyecek sayıdaki şehit kanıyla sulandığını, bu destanın son örneklerinden birinin şüphesiz Kurtuluş Savaşı olduğunu vurgulayan Yelkenci, "Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün en önemli simgesi olarak cumhuriyetimiz 100 yaşında. Bizim en büyük görevimiz ise onu nice yüzyıllara, bin yıllara taşımaktır." diye konuştu.
 
Cumhuriyet'e, devlete ve millete karşı 15 Temmuz'da yapılan hain saldırıyı milletin tek yürek olarak bertaraf ettiğini vurgulayan Yelkenci, "Böylece Millî Mücadele'nin bitmediğini, her zaman ve her zeminde hazır olmamız gerektiğini bir kez daha idrak ederek, dâhili ve harici düşmanlara karşı unutulmaz bir gözdağı vermiş olduk." dedi.
 
Ülkenin jeopolitik konumu nedeniyle benzer olaylarla tarih boyunca çok karşılaşıldığına işaret eden Yelkenci, her zaman tetikte olunması gerektiği fark edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan teknolojik hamlelerle savunma sanayisinin güçlendirildiğini anlattı. İHA, SİHA ve daha birçok etkili aracın yapılabilir hale geldiğini aktaran Yelkenci, "Şüphesiz bu nitelikli bir eğitimin sonucudur. Millî Eğitim Bakanlığı olarak açtığımız teknolojik temalı okullarla bu hamleyi daha ileri götürmek için hep beraber çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Her zaman uyanık olup dik duracağız"
Konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Yelkenci, şunları kaydetti:
 
"Coğrafyamızı yangın yerine çevirmek isteyenlere fırsat vermemek için Türkiye Cumhuriyeti olarak dünden çok daha güçlü olmalı ve yarınlara, bütün Türk devletlerinin, İslam devletlerinin hatta mazlum devletlerin ümidi olarak daha güçlü bir şekilde ulaşmalıyız. Bunun için bizler Millî Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenler olarak ve tabii ki göz bebeğimiz öğrenciler olarak bu şuurla çok daha fazla, çok daha etkili bir şekilde çalışmalıyız. Her zaman uyanık olup dik duracağız, birlik ve beraberliğimizi her daim muhafaza edeceğiz."
 
Konuşmaların ardından "100. Yılında Cumhuriyet" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi ve eserlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Yarışmaların birincilerine "dizüstü bilgisayar", ikincilere "tablet", üçüncülere "akıllı saat" hediye edildi. 
 
Öğrencilerin eserlerinin yer aldığı sergi yarından itibaren iki gün boyunca Ankara'da Devlet Demir Yolları (YHT), 2 Kasım'da AŞTİ, 3 Kasım'da Kızılay Metro İstasyonu ve 4-10 Kasım'da Esenboğa Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde sergilenecek.
 
Eserlerin afişleri, AŞTİ ve Kızılay Metro istasyonlarındaki dijital ekranlarda da yer alacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.