MESLEKİ EĞİTİM KURULU'NUN 31. TOPLANTISI YAPILDI  
MESLEKİ EĞİTİM KURULU'NUN 31. TOPLANTISI YAPILDI

MESLEKİ EĞİTİM KURULU'NUN 31. TOPLANTISI YAPILDI

Mesleki Eğitim Kurulu'nun 31. toplantısı, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında yapıldı. Özer, " İyileştirmelerle birlikte toplumun mesleki eğitime bakışı olumlu yönde değişti. Ülkemizde mesleki ve teknik eğitime ilgi artarak devam ediyor." dedi.  

Mesleki Eğitim Kurulu'nun 31. toplantısı, MEB Ahi Evran Toplantı Salonunda, Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında kurul üyelerinin katılımları ile webinar şeklinde yapıldı. Mahmut Özer, bir önceki kurul toplantının 20 Ocak 2017'de yapıldığını hatırlatarak yaklaşık 3 yıl sonra yapılan toplantının önemine dikkati çekti. 
 
Millî Eğitim Bakanlığının, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında son yıllarda mesleki ve teknik eğitim alanında çok önemli iyileştirmeler yaptığını belirten Özer, özellikle sektörlerle çok güçlü iş birlikleri kurularak işgücü piyasaları ile uyumlu bir şekilde müfredat ve haftalık ders programlarında güncellemeler yapıldığını ve ulusal meslek standartları ile uyumlu hale getirildiğini ifade etti.  Bu iyileştirmelerle birlikte toplumun mesleki eğitime bakışının olumlu yönde değiştiğine işaret eden Özer, "Türkiye'de mesleki ve teknik eğitime ilgi, artarak devam ediyor." dedi. 
 
Toplantıda, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'na göre mesleki eğitim merkezi programları, Anadolu meslek ve Anadolu teknik programlarında kapsama alınan, kapsamdan çıkarılan, alan/dal adı değişen, alan ile ilişkilendirilen ve ayrılan/birleşen meslek alan ve dallarının güncellenmesi ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu çalışma esasları görüşüldü.
 
Mesleki Eğitim Kurulu, 2018/3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ve Millî Eğitim Bakanlığı makam olurlarına istinaden 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında oluşturuldu. Mesleki Eğitim Kurulu, Millî Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye Ticaret, Sanayi, Deniz Ticaret Odaları ve Ticaret Borsaları Birliği, İşveren Sendikaları Konfederasyonu, İşçi Sendikaları Konfederasyonu temsilcilerinden oluşuyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.