RİZE'NİN EĞİTİM YATIRIMLARI BÜTÇESİ 328 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI  
RİZE'NİN EĞİTİM YATIRIMLARI BÜTÇESİ 328 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI

RİZE'NİN EĞİTİM YATIRIMLARI BÜTÇESİ 328 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI

Rize İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katılan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 yılında 53 milyon olan eğitim yatırımları bütçesine 275 milyon lira ilave yaptıklarını belirterek "Rize'nin eğitim yatırım bütçesini 328 milyon liraya çıkarmış oluyoruz." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Rize Valiliğinde düzenlenen il değerlendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Rize'de eğitimin geldiği durumun çok sevindirici olduğunu ifade etti. Rize'nin fiziksel altyapısının büyük oranda tamamlandığını ve çok önemli projelerin gerçekleştirdiğini vurgulayan Özer, okul öncesinden orta öğretime vatandaşın nitelikli eğitim alması ile ilgili çok önemli yatırımların hayata geçirildiğini aktardı.
 
Mevcut durumu daha iyi noktaya taşıyabilmek ve kaliteyi artırmakla ilgili ihtiyaçların belirlenmesi için çalıştıklarına dikkati çeken Özer, Türkiye'de 52 mesleki teknik eğitimde araştırma geliştirme merkezi bulunduğunu, 53'üncüsünü de Rize'ye kuracaklarını dile getirdi. Özer, Bakanlık olarak okul öncesi eğitime erişimi arttırmak için çalıştıklarını anlatarak şu değerlendirmede bulundu:
 
"Eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarında çok ciddi artış olmasına rağmen, şu andaki gelişim alanı olarak okul öncesi eğitim önümüzde duruyor. Bakanlık olarak hedefimiz, bu alandaki okullaşma oranımızı tüm Türkiye'de arttırmak ve OECD ortalamalarına yaklaştırmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi, bu kapsamda 2022 yılında 3 bin yeni anaokulu, 40 bin yeni ana sınıfı yapacağız. Bu çalışmaları tüm illerimizde yaygınlaştırıyoruz. Aslında Rize'nin okul öncesi eğitimde geldiği nokta da çok iyi...  Hemen hemen tüm merkezî ilçelerdeki ihtiyaçlarını karşılamış ama 3 yeni anaokuluna daha ihtiyacı var. Bu kapsamda üç yeni anaokulumuzu Rize'mize, inşallah, kazandıracağız."
 
Rize'ye üç Bilim ve Sanat Merkezi daha kurulacak
Rize'deki yatırımların artırılacağının altını çizen Özer; Rize'ye, çok az sayıda ilde yapılan özel eğitim kampüsünün kurulacağını söyledi. Özer, özel eğitim birimlerinin tamamını içinde barındıran bir kampüs olacağına dikkati çekerek şöyle devam etti: "Okul öncesi anaokulunun, özel eğitim uygulama okulunun, üçüncü kademedeki okulların, ilk, orta ve lisenin olduğu, özel eğitim mesleki okulunun olduğu, aynı zamanda özel eğitim öğrencileri eğitim alırken onları bekleyen vatandaşların da eğitim alabileceği, halk eğitim kurslarından yararlanabileceği mekânların olduğu kompleks... Rize'mize 2022 yılı içinde bir özel eğitim kampüsünü kazandırmış olacağız."
 
Rize'de ihtiyaçların belirlendiğini vurgulayan Özer, "Okullarımızın küçük, büyük onarımları için yaklaşık 35 milyon liralık onarım desteğini Rize'mize kavuşturacağız. Rize Valiliğinin değişimi nedeniyle il millî eğitim müdürlüğü binası ihtiyacı olacak. Rize'mize bağımsız bir milli eğitim müdürlüğü kazandırmak projemizi de 2022 yılı içinde başlatıp nihayetlendireceğiz." dedi.
 
Bakanlığın özel eğitim öğrencilerinin ve özel yetenekli öğrencilerin yetenekleri ile ilgili desteklerin sağlandığı bilim sanat merkezleri olduğunu anımsatan Özer, ülke genelinde bu merkezlere erişimi, ulaşımı kolaylaştırmaya çalıştıklarını da ifade etti.
 
Özer, Rize'de iki bilim sanat merkezi bulunduğunu; Çayeli, Pazar ve Fındıklı ilçelerine de bilim sanat merkezi kuracaklarını, böylece sayının 5'e yükseleceğinin altını çizdi. Pazar ilçesinde sivil havacılık ve lojistikle ilgili ciddi yatırım olduğuna işaret eden Özer, şunları kaydetti: "Yaklaşık 15 milyon liralık bir yatırım kazandıracağız. Dolayısıyla şu ana kadar 2022 yılında 53 milyon olan eğitim yatırımlarına bugün itibariyle 275 milyon lira daha ilave yapıyoruz. Rize'nin eğitim yatırım bütçesini 328 milyon liraya çıkarmış oluyoruz. Rize'deki eğitimin kalitesi bu yatırımlarla her geçen gün artacak. Eğitime dair farklı başarı hikâyeleri ortaya çıkacak."
 
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'i de makamında ziyaret eden Özer, Rize Çarşısı ve Atatürk Caddesi'nde vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.