"SIFIR ATIK" VE "KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK" PROJELERİ BU KÜTÜPHANEDE HAYAT BULDU  

"SIFIR ATIK" VE "KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK" PROJELERİ BU KÜTÜPHANEDE HAYAT BULDU

Ağrı'da "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesinin kütüphanesi, atık malzemeler kullanılarak yapıldı. Kütüphanede Emine Erdoğan himayesinde yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" ve "Sıfır Atık" projeleri birlikte hayat buldu. Millî Eğitim Bakanlığı, 81 ilde atık malzemeler geri dönüştürülerek en az bir kütüphane yapmayı hedefliyor.

Ekim ayı sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında kısa sürede 554 kütüphane yaparak tüm eksikliklerini tamamlayan ilk il Ağrı oldu. Kentteki Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesinde yeni kurulan kütüphane bir başka yönüyle daha dikkatleri üzerinde topladı. Kütüphane, atık malzemeler kullanılarak kuruldu. 
 
Kütüphane kurmak için toplanan atık malzemeler atölyelerde idareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından işlenerek çalışmalara başlandı.  Kullanılmayan paneller, tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kâğıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçaları, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaraları, ipler, tekstil malzemeleri "Sıfır Atık" projesi kapsamında öğretmen ve öğrenciler tarafından dönüştürülerek masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanede kullanıma uygun hâle getirildi.
 
10 bin yeni kütüphane yapıldı, 30 ilde kütüphanesiz okul kalmadı
Eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için okullar arası başarı farklarını azaltmaya ağırlık verdiklerini belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesini bu kapsamda başlattık. Gerekli planlamalarımızı yaparak tüm illere ihtiyaç duydukları ödenekleri gönderdik. İllerde arkadaşlarımız yoğun bir çaba içerisindeler. Kısa sürede 10 bin okulumuz yeni kütüphanelerine kavuştu. Şu anda 30 ilimizde kütüphanesi olmayan okulumuz yok. Geri kalanı da bitmek üzere... İnşallah bu projeyi yıl sonunda tamamlayacağız. Böylece 2022 yılında tüm Türkiye'de kütüphanesi olmayan okul kalmayacak." ifadelerini kullandı.
 
81 ilde atık malzemeler kullanılarak yapılan en az bir kütüphane olacak
Proje kapsamında kütüphanesiz okul kalmayan ilk ilin Ağrı olduğunun altını çizen Özer, şunları söyledi: "Ağrı ilimiz hızla organize olarak kütüphanesi olmayan 554 okulun kütüphanelerini yaptı. Bu arada Ağrı ili, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde yürütülen 'Sıfır Atık' ve 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projelerini Ağrı Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesinde kurulan yeni kütüphanede birleştirdi. Bu güzel örneği diğer illerimizde de yaygınlaştıracağız. 81 ilde atık malzemeleri geri dönüştürerek en az bir kütüphane yapmayı hedefliyoruz. Ağrı İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan Kökrek ve çalışma arkadaşlarını, lisemizin yöneticilerini, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.